Blogia
La Kaa és com el vent

Discriminació, positiva?

Discriminació, positiva? Feia temps que tenia la intenció d'escriure sobre la discriminació positiva, i ahir al llegir al blog de The Ant un article sobre el masclisme en algunes dones he decidit fer-ho.
Primer de tot vull dir que no crec que hi hagi un masclisme pitjor que un altre. No crec que el masclisme de les dones sigui pitjor que el dels homes. És el mateix masclisme, és igual de quin gènere provingui. El que sobta més que vingui d'una dona que d'un home. Però pitjor? Per mi, pitjor no.
Però he vingut a parlar del meu llibre... vull dir de la discriminació positiva, de la que estic totalment en contra. No crec en homes ni en dones, crec en persones. Per mi son són millors els homes que les dones, ni les dones que els homes. Hi ha persones i persones, persones bones i persones dolentes, persones llestes i persones tontes, persones fortes i persones dèbils... I per mi la doscriminació positiva no és res més que discriminació cap a les persones.
Per exemple, en les promocions de Mossos d'Esquadra, suposo que als altres cossos policials també, hi ha d'haver x dones i y homes. Però per què? No seria millor que hi haguessin z persones? Les probes físiques són diferents pels homes i les dones, perquè sembla que poques dones arriben als talls dels homes. I jo em pregunto: aixó vols dir que, per exemple, en una persecució amb un criminal, el criminal si el persegueix una dona correrà menys? O quan arribi a un tope pararà perquè el persegueix una dona? No, se suposa que la dona que ha arribat al cos està preparada de sobres per una persecució, un forceig, una baralla o el que sigui. Llavors, si els mínims que es demanen a les dones són vàlids pels agents del cos, per`què als homes se'ls demanen màxims superiors? És que donem per suposat que la dona ha d'estar per sota de l'home?
Evidentment per entrar a un cos policial s'ha d'estar preparat físicament, però no és l'únic que es demana. També s'ha d'estar molt preparat psiquica i psicològicament. Els que fan les proves als futurs agents haurien d'escollir els millors valorant totes les proves, però tallant a tots pel mateix raser, només així t'assegures tenir els millors, independentment de si són homes o dones.
Pot ser que en una promoció de 700 entrin 650 homes i 50 dones, els 700 millors i a la prózima 650 dones i 50 homes, altra vegada els millors.
No m'agrada que per ser dona em demanin menys que a un home, si després farem la mateixa feina. Per mi és discriminació. Es pot positivar la discriminació? :)

0 comentarios